Meer informatie over Kunstzinnige Therapie
Meer informatie over Burnout
Meer informatie over Antroposofie
Meer informatie over Zorgverzekering
Onze contactgegevens
Onze galerie
Onze links
Galerie
Naast mijn werkzaamheden als kunstzinnige therapeute maak ik ook vrij werk. Aan de Gerrit Rietveldacademie heb ik de studierichtingen schilderen en grafiek gevolgd en heb mijn werk getoond in diverse solo en groepstentoonstellingen.

De olieverfschilderijen en etsen van Lida van Twisk zijn composities met als belangrijkste thema: de uitdrukking van "het zelf".
Het zelf is het meest elementaire en essentiele van ons bestaan.

Het abstract expressionisme verbeeldt deze essentie in kleur en vorm, die meestal niet van te voren bepaald zijn, maar tot stand komen als gevolg van een voortdurende dialoog tussen het schilderij en de maakster.

De sterke composities tonen de sedimenten van het onderbewustzijn door de deels weggepoetste bovenste verflagen en door krassen en structuur in hun oppervlak. Zo ontstaan voorstellingen met een zeer persoonlijk karakter en een eigen handschrift. Ondanks een helder en uitbundig kleurgebruik kenmerken de schilderijen zich veelal door een mysterieuze sfeer.

De schilderijen nodigen de kijker uit om zich wezenlijk te verbinden en daarmee een stap in het schilderij te zetten en de illusie van ruimte en tijd te overschrijden. Zo kan hij in het schilderij dwalen en zijn persoonlijke zelf verliezen, om het daarna weer terug vinden in de wereld van ruimte en tijd.


        Olieverf op doek 180x150                          Olieverf op doek 10x15

klik hier om het schilderij te vergroten klik hier om het schilderij te vergroten 
Kunstzinnige Therapie en Atelier Lida van Twisk  |  Willemsstraat 143hs  |  1015 JC Amsterdam
Telefoon: 020-6848273  |  Fax: 020-6848660  |  Email: info@kunstzinnige-therapie.com