Meer informatie over Kunstzinnige Therapie
Meer informatie over Burnout
Meer informatie over Antroposofie
Meer informatie over Zorgverzekering
Onze contactgegevens
Onze galerie
Onze links
Wat is Kunstzinnige Therapie
Kunstzinnige therapie is een non-verbale therapie die zich voornamelijk richt op het verbeelden van de in het innerlijk levende inhouden.

" De Stilte is daarbij een krachtige leermeester "
Bij deze vorm van therapie gaat het om het herkennen van de eigen levensvragen en het vergroten van de inzichten in de biografische ontwikkeling. Zo kan het kunstzinnige werk beschouwd worden als een spiegel voor bewuste en onbewuste processen. De verdrongen of afgesplitste aspecten van de persoonlijkheid kunnen op die manier weer waargenomen en geÔntegreerd worden. De artistieke of esthetische beoordeling van het resultaat is daarbij niet van belang.

De verschillende beeldende technieken die gebruikt worden in de kunstzinnige therapie raken elk aan een specifiek facet van onze psychische gesteldheid. De therapeut maakt bij het kennismakingsgesprek een voorlopige keuze uit dit paradigma van technieken om zo de therapie af te stemmen op de zorgvraag van de cliŽnt. Toch kunnen er tijdens de therapie inzichten ontstaan, die aanleiding zijn om nieuwe technieken te introduceren die aan de nieuwe inzichten recht doen. In deze zin is er geen sprake van een van te voren vastgesteld programma dat wordt afgewerkt. De therapie bepaalt zijn eigen dynamiek. 
Kunstzinnige Therapie en Atelier Lida van Twisk  |  Willemsstraat 143hs  |  1015 JC Amsterdam
Telefoon: 020-6848273  |  Fax: 020-6848660  |  Email: info@kunstzinnige-therapie.com